FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Социолог: Не бива да има червени линии за бъдещо управление

Социолог: Не бива да има червени линии за бъдещо управление

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Не бива да се преувеличава значението на едно служебно правителство – правомощията му са ограничени, животът му е до 60 дни. Това коментира пред Радио София социологът Кънчо Стойчев.

По думите му главната задача на служебния кабинет е да подготви предсрочните избори. А те се очертават на 11 или 18 юли т.г.

Сега е моментът да се актуализира бюджетът. Непременно трябва да се приемат тези закони, които са жизнено важни за България, подчерта Стойчев.

Според него от БСП може да не върнат на секундата мандата, когато президентът им го връчи, но социалистите нямат работещ ход за съставяне на правителство.

Дейността на следващият парламент със сигурност ще се определя от 4 големи партии, които ще съберат между 400 и 700 хиляди гласа – ГЕРБ, ИТН, БСП и ДПС.

Не бива да се чертаят червени, забранителни линии. Бъдещо управление трудно може да се осъществи без обединението на две от тези политически формации, смята още Кънчо Стойчев.

Според него от много време политическата ситуация в България не е била толкова ясна. Май е време да мислим не толкова за мажоритарни избори, колкото за ограничаване мандата на изпълнителната власт, на премиера. Прекаляването в това отношение води до дефицити в държавата, каза Стойчев, като посочи примери и от Европа.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!