FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Плугчиева: Австрия ще ни върне бежанци

„Ситуацията с Шенген показва липсва на комуникация с обществото. Ние сме в един частичен Шенген, което е крайно незадоволително. Сдобих се с декларацията, която става анекс към решението на Европейския съвет, и вътре изрично е посочено, че България е приела: засилване на контрола на границата с Турция и Сърбия, техническа финансова помощ от Еврокомисията, случайни контролни проверки по летищата и най-важното – по Дъблинското споразумение ние трябва да приемем от Австрия обратно всички, които са били регистрирани. В този анекс е записано, че трябва задължително да се спазват новите решения на Европейския съвет, който предвижда в рамките на един месец, а не на шест да се разглеждат документите и молбите на съответните кандидати за убежище, когато са на външната граница на ЕС. Това се отнася за афганистанци и сирийци. Ще ни бъдат върнати всички, които са били регистрирани“, заяви бившият вицепремиер Меглена Плугчиева пред Bulgaria ON AIR. По думите ѝ нашите центрове са с отворен тип и тези маси от хора ще излязат и ще създадат проблеми на местното население.

„Начинът, по който постъпва правителството, е недостоен, той е грозен и не кореспондира с отношение и комуникация в обществото. От хора с двойно гражданство не може да очаквате нещо друго. Обществото се е дистанцирало, на последните общински избори малко хора отидоха да гласуват. Има отчуждение към управляващите и институциите“, добави Плугчиева.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!