FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Затварят част от локалното на „Царирадско шосе“ за над 2 години

Започва изграждането на стартовата площадка за работа на тунелопробивната машина за строителство на тунелите на участъка от метрото през район „Слатина“.

В близост до нея ще бъде изградена и новата метростанция № 6 заедно с буферен паркинг за 250 автомобила. Стартовата площадка, през която ще влезе тунелопробивната машина, ще бъде изградена в близост до локалното платно на бул. „Цариградско шосе“ между бензиностанция OMV и „Макдоналдс“, съобщиха от Столична община.

Във връзка със строителството от 06.01.2024 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ между ул. „Димитър Моллов“ и транспортния изход на „McDonalds“. Движението ще се извършва по новоизграден обходен път, който ще замества затворения участък и ще осъществява връзка на локалното платно и бул. „Цариградско шосе“. Промените на движението ще продължат в рамките на 2 години и половина.

От 06.01.2024 г. се въвеждат промени в маршрутите на тролеите, обслужващи линия № 5, автобусите от линии №№ 84, 184 и 73, както и автобусите от нощната линия Н1.

Маршрутът на тролейбусна линия № 5 се скъсява до УМБАЛ „Св. Анна“. Тролеите ще се движат от надлез „Надежда“ по действащия маршрут до кръстовището на локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ с ул. „Димитър Моллов“ и надясно по ул. „Димитър Моллов“ до крайната станция на тролейбусна линия № 3 двупосочно.

Маршрутът на автобусна линия № 73 се удължава до ж.к. „Младост 2″ като ще обслужва част от спирките на тролейбусна линия № 5.

Спирка „УМБАЛ Св. Анна“ в посока центъра ще се измести на ул. „Димитър Моллов“, на 40,00 метра преди локалното платно на бул. „Цариградско шосе“.

Автобусните от линии № 84 и 184 в посока летище София ще се движат по променени маршрути. Автобусите ще се движат от ул. „Ген. Гурко“ по обичайните си маршрути до спирка „Хотел „Плиска“, оттам направо по централното пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ до пътния възел с бул. „Александър Малинов“ и надясно по бул. „Христофор Колумб“ по действащите маршрути до летище София двупосочно.
 
Автобусите от нощна автобусна линия № Н1 ще се движат по променен маршрут в посока ж.к. „Люлин 1, 2″, както следва: от ж.к. „Младост 4″ по действащия маршрут до кръстовището на бул. „Александър Малинов“ с бул. „Андрей Сахаров“, направо по бул. „Александър Малинов“, надясно по централното пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ и от Площад на авиацията по действащия маршрут до ж.к. „Люлин 1,2″ двупосочно.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута, пише „24 часа“.
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!