FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Случаите на COVID-19 у нас вече 669, новите случаи – 21

Случаите на коронавирус у нас вече са 669, обяви на традиционния брифинг председателят на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски. Процентът на нови заболели е 3,2%.

Новите случаи от последното денонощие са 21, от тях 10 са на лечение в болница.

В София новите случаи са 12, Кюстендил – двама, Дупница – 1, Пловдив 2, Хасково – 2, Стара Загора – 2.

„36 са инфектираните хора от медицинския персонал“, посочи той. 68 души вече са излекувани.

Още по темата

12 апр 2020 07:30

162

Починалите са 28 души, като от вчера има 2 такива случаи – жена на 73 година в ИСУЛ и мъж на 73 години в „Пълмед“. Общо починалите са 15 мъже и 13 жени.

230 души са в настанени в болници, 147 са в София, а 35 са в интензивни отделения.

По време на брифинга лекари за пореден път призоваха хората да си останат по своите домове, за да се предотврати разпространението на заразата.

„Изключително сме притеснени от това какво се случва, имаме голям потенциал за нови пациенти с оглед разходките, които в момента се извършват“, обяви директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Той отново посочи, че следващите 2 седмици ще бъдат критични.

„Това, че няма да сме в храмовете, само ще помогне на нас българите“, посочи той и призова хората да не оставят епидемията да се разрасне.

„Пазарите ще бъдат затворени в днешния ден. В понеделник, вторник и сряда ще бъдат отворени при засилени мерки. От сряда нататък ще бъдат затворени за неопределено време. Оказа се, че не може да се разчита на половинчати мерки. Нашите сънародници явно не са узрели за такива“, заяви по повод затварянето на пазарите генерал Мутафчийски.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!