FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Полицията засилва контрола по пътищата по празниците

Полицията засилва контрола по пътищата по празниците

Снимка: архив, БГНЕС
Полицията изкарва камери и патрулки за контрол по всички пътища за празниците. Ще се следи за скорост, рисково каране, алкохол и наркотици.

Днес и утре, както и на 4-ти и на 9-ти май ще са засилените проверки. Главен инспектор Лъчезар Близнаков обясни, че контролът няма да се размине дори и по второстепенните пътища, предаде БНР.

Заради трафика по магистрала „Струма“ няма да има ремонти, каза Лъчезар Близнаков. От пътната агенция информираха, че на 1, 2 и 6 май се спират взривните работи по пътя към Кръстова гора в района на Югово – Лъки. Спазването на ограничението от 30 км/ч остава.

Единствено заради ремонт остава ограничението на автомагистрала „Тракия“ между пътните възли „Чирпан – Изток“ и „Стара Загора“.

По данни на полицията само за миналата седмица има над 55 000 нарушения за скорост, при над 240 водачи е бил установен алкохол и наркотици. За 7 дни са загинали 8 души.  


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!