FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Няма процедура за принудително довеждане на премиера в НС

Няма процедура за принудително довеждане на премиера в НС

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
В настоящия правилник не е разписана процедура за принудително довеждане на премиера в парламента. Това каза Надежда Йорданова, депутат от „Демократична България“ и член на Правната комисия.

„Моето становище е, че трябва да останем на терена на парламентаризма, а не на полицейски процедури“, коментира тя пред БНР.

Още по темата

19 апр 2021 09:22

25

18 апр 2021 21:00

128

По думите й правната комисия трябва да работи стегнато и оперативно. Това не означава, че трябва да се „претупват“ законопроектите. Има много начини да се постигне добро темпо на работа, което да не е за сметка на качеството, каза тя.
Според Йорданова от ГЕРБ са показали, че ще използват всяка възможност на Правилника, за да бавят работата и това не е нещо ново за българския парламент.

Днес е крайният срок народните представители да депозират своите предложения за изменения в действащия Правилник за дейността на Народното събрание, уточни Надежда Йорданова.

В законопроекта на „Демократична България“ се предвижда професионален състав на ЦИК, избиран от Народното събрание без партийни квоти.

Не може да се коментира за какъвто и да било сговор на Росенец, заяви Надежда Йорданова по повод твърдения за разбирателство между „Демократична България“ и ДПС, включително за поста председател на Комисията по бюджет и финанси в парламента. Разговори с ДПС няма, по различните въпроси гласуваме различно, допълни Йорданова.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!