FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

МВнР потвърди: Българин е загинал при стрелбата в Ханау

МВнР потвърди: Българин е загинал при стрелбата в Ханау

Снимка: Павел Гълъбов, Dnes.bg
Български гражданин е сред загиналите при стрелбата в германския град Ханау, потвърдиха официално от „Кризисния център“ на германското външно министерство пред българското посолство в Берлин, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Още по темата

20 фев 2020 16:04

35

20 фев 2020 12:22

27

20 фев 2020 08:20

64

20 фев 2020 07:00

84

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изразява съболезнования на семейството и на близките на загиналия българин.
По разпореждане на министър Захариева генералният консул на България във Франкфурт на Майн Антоанета Байчева е установила контакт с близките на сънародника ни като е предложила помощ от страна на Министерството на външните работи и оказва пълно съдействие по случая.

Както стана ясно по-рано, българинът, който загина при нападението в Ханау, е 32-годишният Калоян В.

Той е родом от мездренското село Люти дол. Младият мъж е баща на момченце, но е разделен със съпругата си. Живеел в град Ерлензее, който е на около 5 километра от Ханау.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!