FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

И последните четири области с нови управители

И последните четири области с нови управители

Снимка: БГНЕС
Правителството назначи нови областни управители на областите Варна, Добрич, Силистра и София, като освободи  временно изпълняващите длъжността.

Още по темата

19 май 2021 15:30

198

За областен управител на област Силистра е назначена Ели Тодорова. Притежава висше юридическо образование от СУ „Св. Климент Охридски“. Била е два мандата председател на Адвокатска колегия – Силистра. В периода 2003 г. – 2007 г. е била общински съветник в Общински съвет – Силистра, съобщиха от правителствената информационна служба.
Васил Карапанчев е назначен за областен управител на област Добрич. Дълги години е работил в системата на МВР и ДАНС, като включително е заемал длъжността директор на ТД „Национална сигурност“ – Добрич при ДАНС от 2010 г. до 2014 г. Висшето си образование е получил в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

Митко Михайлов е назначен за областен управител на област София. Притежава дългогодишен административен и управленски опит, заемал е ръководни длъжности в администрациите на Министерството на финансите и Министерството на младежта и спорта. През 2015 г. е заемал поста зам.-председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Притежава висше икономическо и юридическо образование.

За областен управител на област Варна е назначен Марио Смърков. Дълги години е работил в системата на МВР, като от 2015 г. до 2017 г. е служител в ГД „БОП“.  През последните години работи в частния сектор. Юридическото си образование е получил в Техническия университет във Варна.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!