FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Изписаха пострадалия работник от пожара в Пантеона на Русе

Изписаха пострадалия работник от пожара в Пантеона на Русе

Снимка: Булфото архив
Работникът, пострадал при пожара, избухнал вчера под купола на Пантеона на възрожденците в Русе, е изписан от болницата и е в стабилно състояние. Това съобщи БНТ.

Още по темата

9 дек 2019 21:50

1

Пожарът избухна вчера под купола на Пантеона на възрожденците в Русе. Костницата, в която са погребани над 30 български революционери, се ремонтира по проект. Хвръкнала искра е подпалила дървените греди от конструкцията на купола, като при инцидента е пострадал и работник.

Пантеонът на възрожденците в Русе се ремонтира от май месец тази година. При пожара вчера не е нарушено покритие в Пантеона.

Камен Патриков от фирмата изпълнител на ремонтните дейности каза, че в момента се извършват хидроизолационни работи по проекта. За целта е необходима работа с горелка. Имало искра, която е подпалила дървената обшивка на купола.

„Пантеонът на възрожденците е национален паметни-костница и още във времето на неговото строителство, през зимата на 1977 година, неговите конструктивни проблеми възникват. От тогава има доста чести течове. С този проект Пантеонът като цяло се реконструира“, обясни проф. Николай Ненов, директор на Историческия музей в Русе.

Благодарение на бързата реакция на хората е предотвратена по-голяма трагедия.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!