FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Изграждат детски площадки на мястото на незаконни гаражи в Сливен

Изграждат детски площадки на мястото на незаконни гаражи в Сливен

Снимка: БГНЕС
Детски и спортни площадки ще бъдат изградени на мястото на незаконни гаражи в един от най-гъсто населените квартали – „Дружба“ в Сливен, съобщиха от общинската администрация.

Дейностите са по проект на за подобряване на градската среда, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и от националния бюджет.

На мястото на премахнатите незаконни гаражи в района ще бъдат оформени площадки за отдих, четири детски площадки и открита детска сцена. В плана е включена и комбинирана спортна площадка за баскетбол и волейбол, тенис на корт и тренировъчна стена за тенис.

Ще бъдат поставени фитнес уреди на открито и маси за тенис. Предвидено е озеленяване на терена, засаждане на храсти и дървета, както и монтиране на нови паркови стълбове. Извън съществуващите паркинги ще бъдат изградени 146 нови паркинг места. На някои от зоните ще бъдат монтирани камери за видоенаблюдение.

Срокът за изпълнение е 320 календарни дни.

Проектът включва терени в трите големи квартала – „Сини камъни“, „Дружба“ и „Българка“, като н 14 май започна благоустрояването в квартал „Сини камъни“. Предстои начало на дейностите и в квартал „Българка“.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!