FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Започна вторият етап от ремонта на „Тодор Каблешков“

Започна вторият етап от ремонта на "Тодор Каблешков"

Снимка: БГНЕС
Започна вторият етап от реконструкцията на столичния булевард „Тодор Каблешков“.

„От днес започва ремонтът на северното платно на бул. „Тодор Каблешков“. През миналата година изградихме изцяло ново южното платно между булевард „България“ и улица „Луи Айер““, посочи инж. Ангел Джоргов, който е заместник-кмет по направление “Обществено строителство“ в СО, цитиран от БГНЕС.

Изграждането на булеварда продължава със северното платно в участъка между бул. „България“ и ул. „Костенски водопад“. Строителните дейности включват изграждане на топлофикационен колектор в зоната на кръстовището с ул. „Костенски водопад“, преасфалтиране, полагане на нови бордюри и изграждане на велоалея.

„Ремонтът е разделен на етапи, на участъци, така че с една идея по-малко да затрудним живущите тук в района. Между 30 и 40 дни ще бъде етапът между бул. „България“ и ул. „Костенски водопад”, посочи той.

Кръстовището с ул. „Костенски водопад“ остава отворено за движение. Движението е организирано от тази сутрин двупосочно в новоизграденото южно платно. „То вече е достатъчно широко и всъщност това беше идеята – като се изгради то да може движението там да бъде организирано двупосочно и хората все пак да могат да влизат и да излизат от квартала”, посочи зам.-кметът. След приключването на този участък ще започне работа в следващия към ул. „Луи Айер“.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!