FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Ще загубим ли €268 млн. еврофинансиране за АМ „Струма“?

Ще загубим ли €268 млн. еврофинансиране за АМ "Струма"?

Архив: Булфото
“Категорично не губим европейското финансиране за проекта на АМ „Струма“. Това каза в предаването „Брюксел 1“ инж. Иван Досев, чел на УС на АПИ.

Той уточни, че в момента апликационната форма е оттеглена и се работи по отстраняването на всички забележки, които са ни отправени от ЕК по  първоначалния й вариант.

„Нашата цел е в най-кратък срок да я подадем отново. Т.е. целта ни към момента е да получим европейско финансиране за същия проект, за който сме кандидатствали с подобрени условия. Част от мерките, които са били предвидени да се изпълнят, след изпълнението на едно от трасетата, сега предвиждаме да ги изпълним преди каквито и да било други  строително-монтажни работи“, допълни инж. Досев.

Според него АПИ върви към подготовка на нова апликационна форма и подаването й отново. Иван Досев уточни, че при евентуален отказ или ако не се случат нещата, АПИ е подготвила алтернативни проекти, така че „европейско финансиране, категорично може да се каже, не би могло да се загуби“.

Целия разговор можете да гледате в предаването „Брюксел 1“ в събота, от 17.30 часа, по Bulgaria ON AIR!


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!