FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Училищни сметки: Часовете по математика – недостатъчни

Все по-малко часове по математика в училище и все по-лоши резултати на матурите. С 4 часа седмично математика в 5, 6 и 7 клас са недостатъчни, смятат преподавателите.
На фона на това, най-голям е недостигът на учители по математика, физика, химия и английски език, съобщиха от просветното министерство.

Още по темата

21 окт 2019 11:13

20

11 окт 2019 16:18

43

3 окт 2019 17:05

40

Три години след въвеждане на новите учебни програми, се оказва, че седмокласниците се представят все по-слабо на външното оценяване по математика, става ясно в репортаж на Bulgaria ON AIR.

Причината според преподавателите  е намаляването на броя часове. За да наваксат със знанията, се налага да посещават допълнителни уроци преди матурите.

Часовете за упражнения не са достатъчни, твърдят учители. Програмата по математика в 4 клас е твърде олекотена, а в същото време в пети клас се въвеждат съвсем нови понятия, които изискват повече време за овладяване.

Математиката е свързана наука и всеки следващ клас разчита на предишния клас да бъде овладян материала.

Трудността и липсата на време за разбиране води и до намалявена на интересът на петокласниците към предмета, категорични са учителите.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!