FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Търсят се 50 младежи в неравностойно положение за водолази

Търсят се 50 младежи в неравностойно положение за водолази

Снимка: БГНЕС
Морски клуб „Приятели на морето“ във Варна започна подбор на кандидати, които да се включат в безплатните обучения в тазгодишната Морска академия, съобщава агенция „Фокус“.

Още по темата

22 яну 2020 15:00

7

В рамките на 18 месеца, 50 младежи в неравностойно социално положение ще могат да се обучат по две специалности – „Водолаз“ и „Водач на плавателен съд до 40 бруто тона“. Кандидатите трябва да са безработни, с ниски доходи или да са от уязвими групи.

Датите, на които ще започнат курсовете за придобиване на водолазна правоспособност през 2020 година са съответно: 6-ти юни, 4-ти юли, 1-ви август и 5-ти септември. Обучения за водачи на плавателни съдове до 40 бруто тона ще се провеждат в периода от февруари до май, както и през ноември и декември.

Основната цел на проекта е да се създаде възможност за социална интеграция и професионална реализация на младежи от уязвими групи. Негов ръководител е Дарина Иванова.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!