FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Сцената я преобразяваше! Мутафова през погледа на колегите й

Днес се прощаваме с легендата на българския театър Стоянка Мутафова. Актрисата си отиде на 97 години, за които е преживяла войни, десетки правителства, политически режими и различни модни и културни промени.  Мутафова остави сърцето си и  чувството си за хумор в повече от 100 театрални и 30 роли в киното.

Още по темата

9 дек 2019 07:13

13

6 дек 2019 17:15

7

6 дек 2019 09:04

243

Актьорът Славчо Пеев разказа как Стоянка Мутафова се променяла веднага щом стъпи на сцена, независимо от здравословните ѝ проблеми.

„Сцената я преобразяваше. Сцената беше за нея като някакъв допинг“, каза Пеев пред репортер на Bulgaria ON AIR.

По негови думи Мутафова е била ерудирана и дори на тези години е помнила невероятно много неща.

„Ние пътувахме много. Случваха се най-различни неща по пътя. Стояна беше най-мъжкият човек в групата“, спомни си актьорът за премеждията, които са имали, докато са пътували за различни постановки в страната и чужбина. 

В студиото на „България сутрин“ писателят, публицист и главен редактор на в. „Стършел“ – Михаил Вешим, също разказа за своите спомени, свързани с великата актриса.

„Чувствам се неловко да говоря за Стоянка Мутафова, защото не съм бил близък до нея. Гледах я като някакъв идол. И в театъра, и в новогодишната програма тя беше звездата“, каза писателят.

Той разказа как с редакцията са направили няколко постановки в Сатиричния театър и са имали удоволствието да работят с Мутафова. Въпреки напредналата си възраст, г-жа Стихийно бедствие е владеела сцената.

„Уникален случай е в световния театър. Можем да се гордеем с нея“, коментира Вешим.

Главният редактор допълни, че българската драматургия не е справедлива към женските хумористични образи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!