FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Стефан Данаилов – диша без апарат, шегува се, храни се

Любимият на поколения българи актьор Стефан Данаилов е по-добре, в съзнание е, диша без апарат, но все още е в реанимацията на Военно-медицинска академия.

„Лекарите не дават и на нас повече информация, все още е рано да се каже кога ще бъде изведен от реанимацията. Успяхме да се видим за няколко минути и той, естествено, каза, че иска да си ходи вкъщи“, каза пред „Монитор“ племенницата на звездата, режисьорката Росица Обрешкова.

Още по темата

19 окт 2019 12:15

26

18 окт 2019 10:00

19

17 окт 2019 11:58

22

Режимът на посещения при Мастъра е крайно ограничен, тъй като и най-малката инфекция би могла да бъде високорискова за състоянието му при отслабената му имунна система. Обрешкова помоли за разбиране към роднините, които се тревожат за близкия си човек и му пазят спокойствието, а и те самите не знаят как медиците ще продължат с лечението му.

Доведеният син на артиста Росен Цанков също е бил на кратко свиждане, очаква се тези дни от САЩ да пристигне и Влади Данаилов – синът на актьора от Ирен Кривошиева.

„В момента със Стефан Данаилов всичко е наред, той се шегува, храни се, но истинската дума за състоянието му е закрепен“, призна биографът на проф. Стефан Данаилов – журналиста Георги Тошев, който е в Стокхолм.

„Аз никога не съм губил надежда за него, но…това е Стефан Данаилов – всички знаем, че на неговите 76 години той едва ли ще се промени: няма да спре да пуши, да пие кафе..“, допълни журналистът.

По думите му могло е актьорът да не бъде въвеждан в кома, роднините са дали съгласието си за нея. Лекарите го направиха, за да го лекуват по-безболезнено и да улеснят дишането му, припомни биографът на големия актьор. Той разказа, че Данаилов е отслабнал малко, което благоприятства лечението, но в бъдеще ще трябва още да заляга за нормализиране на теглото.

Според източници от ВМА на Стефан Данаилов предстои специална дихателна рехабилитация, включваща дихателна гимнастика, инхалации и масажи, за да се стабилизира самостоятелното му дишане. Тя вероятно ще продължи около месец, като по-късно отново ще бъде включена и двигателна рехабилитация за счупването на тазобедрената става и операцията по смяната й, която професорът претърпя през август в Бургас.

Мастера бе приет по спешност във ВМА в началото на октомври със затруднено дишане след усложнения при настинка. В сряда състоянието му се влоши и той бе въведен в кома и интубиран, за да се източи от белите дробове водата, която бяха събрали.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!