FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Продължава дезинфекцията на спирките и кофите в София

Продължава дезинфекцията на спирките и кофите в София

Снимка: БГНЕС
Продължава работата по дезинфекцията на контейнери за битови отпадъци, на спирки на градския транспорт и пространствата до тях, съобщава на сайта си Столичният инспекторат.

Днес екипите работят в Лозенец, Искър, Нови Искър, Панчарево, Триадица, Младост, Илинден, Сердика, Красно село, Люлин, Слатина.

Почистват се от наноси регулите на пътните платна в районите Витоша, Илинден, Сердика на булеварди и улици като бул. „България“, ул. „Видин“, „Казанлък“, ул. „Трън“ и др.

Днес при текущ контрол на територията на район „Красно село“ инспекторите са установили силно замърсена задната част на спирка на градския транспорт. Замърсената спирка със салфетки, ръкавици и други от падъци е на ул. „Дойран“, бл. 2 на спирка на тролеи с номера 2 и 9 в посока ж. к. „Борово“. Инспекторите са предприели необходимите мерки за незабавно почистване на отпадъците и тяхното събиране.

По този повод от Столичния инспекторат апелират гражданите да бъдат отговорни в положение на извънредна ситуация. Здравето и грижата, както за нас самите, така и за околните и околната среда зависи от нашите действия, посочват от инспектората.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!