FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Програмист иска да вози медици до болниците със заразени пациенти

Дарителите и доброволците в борбата срещу коронавируса продължават да се увеличават. Кристиян Стоянов е програмист. Решава, че може да помогне в борбата с коронавируса, като предложи безплатен транспорт със своята кола на медици до болниците, където се лекуват заразени пациенти.
„Преди няколко дена, тъй като искам да помогна по някакъв начин, ми хрумна да транспортирам медицински служители. Пуснах статус, както и в групата за вируса. Оттам тръгнаха много споделяния, лайкове. Оценявам това, което правят за всички, и поради тая причина поех тази инициатива – да транспортирам медицинските служители на територията на град София. Може би много от тях нямат възможността, сменят транспорт, трамваи“, споделя Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Важна роля в израстването му, а след това и в желанието му да помогне на хората, които са на първа линия в борбата с COVID-19, е изиграла баба му.

„При мен огромна роля изигра баба ми. Тя беше медицинско лице, много се е грижила за мен и взе активна роля във възпитанието ми. Поради тази причина в нейна памет реших да предприема действие, с което да помогна на медицинските служители, защото знам, че са в много трудна ситуация те се борят за човешки животи“, разказа още Кристиян.

Публикацията на Кристиян има стотици споделяния. Засега обаче никой медицински служител не се е възползвал от предложението му, затова призовава: „Всеки, който има нужда от помощ, да откликне и да ме потърси“.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!