FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Починалият мъж в Благоевград е проявявал всички симптоми на COVID-19

Починалият в Благоевград пациент е проявявал всички симптоми на COVID-19 и е дал една положителна проба, заяви ген. Венцеслав Мутафчийски по повод на твърденията на общинския кризисен щаб в Банско, че мъжът, който издъхна в благоевградската болница, не е бил болен от коронавирус, предаде bTV.

Още по темата

29 мар 2020 08:51

95

28 мар 2020 15:40

45

„Дай, Боже, да е така, ма едва ли, защото починалият има всички симптоми. И на мен ми се иска да не е“, каза Мутафчийски в „Тази неделя“ Вече организирано тестването на 1000 души, които ще бъдат изследвани за коронавирус и върху чиито резултати ще се гради статистически модел.

Изследването ще се проведе в МВР болница и е организирано от вътрешният министър, защото те са полицаи. 25 са общо случаите на COVID-19, регистрирани през отминалото денонощие у нас, съобщи Мутафчийски и допълни, че 16 са медицинските лица, които са заразени.

7 са новите положителни проби. Най-много са установени в Пловдив – 3 случая. Варна, Кърджали, Сливен и Смолян имат по 1 нов заболял. По данни на епидемиолозите е отминала вълната на грип тип Б, но се задава вълната на коронавируса, каза шефът на ВМА.

Средният период, закойто вирусът изчезва в организама, е 28 дни, затова е и удължен периода на карантината, но има и случаи, отбелязани в медицинската литература, за 37 дни, през които заразата е активна.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!