FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Посрещаме Нова година без празненства и концерти на открито

С празничен концерт, заря и Дунавско хора на площада – така от десетилетия посрещат българите новата година. Така дочакахме и 2020 г., а тя беше посрещната подобаващо.
2021 г. обаче няма да има този късмет. Площадите ще останат празни, а повечето хора ще празнуват в тесен семеен кръг.

Страната ни ще посрещне 2021 г. без традиционните празненства и концерти на открито. За първи път и площад „Александър Батенберг“ в столицата ще бъде тих – там няма се състои звездният концерт, който винаги събираше стотици. Няма да се движи и градският транспорт в празничната нощ.

Затворени в цялата страна остават заведенията и нощните клубове. Ще работят само ресторантите към хотелите, но само до 22 часа.

„По домашно, семейно. Тази година по-кротко и спокойно, в домашни условия, с по-близки хора“, споделят столичани.

Въпреки че площадът в София ще е празен, той няма е тих. 4 минути и 5 секунди – точно толкова ще продължи празничната зяра. Вече 10 дни ефектите се подреждат, а от сутринта се поставят и пиротехническите изделия. За да може в точно в полунощ небето да засияе и да посрещнем една по-добра 2021 година!

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!