FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Облачно и в неделя, дъждът няма да спре

Облачно и в неделя, дъждът няма да спре

Снимка: Pixabay
В неделя ще остане предимно облачно и с валежи от дъжд, главно в южната половина от страната. Това съобщи за Агенция „Фокус“ Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

След обяд облачността над северните райони от страната ще се разкъса. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури в Южна България ще бъдат между 8° и 12°, а в Северна между 14° и 16°, в София 9°-10°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня ще продължи да се повишава.

По Черноморието ще преобладава облачно време и в южните райони ще превалява дъжд. След обяд по северното крайбрежие облачността ще се разкъса. Ще духа умерен и силен вятър от североизток.

Максималните температури ще бъдат 10° и 12°, близки до температурата на морската вода°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи предимно от сняг. Ще духа силен и бурен вятър от изток-североизток. В Рило-Родопския масив валежите ще са значителни и в комбинация с вятъра ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 ще бъде около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!