FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Местните избори – интересни и важни

Дните преди местните избори са изключително важни. Политическата кампания, която започна да се движи на високи обороти доста рано, все още не е приключила. Имаше интриги, скандали… Които по един или друг начин намериха своето място в обществения дебат“, коментира в студиото на „Денят ON AIR“ политологът от „Тренд“ Евелина Славкова.
Тя посочи, че тези избори винаги провокират по-голям процент от хората да отидат до урните. По думите ѝ те са интересни, специфични и важни за гражданите, защото местните управници са онези, чиито действия имат значение за тях.

„Става въпрос за теми като чист въздух, улично осветление и т.н. Такива, които се решават от кмета и общинския съвет на даденото населено място. Именно това повишава цената на избора“, посочи Евелина Славкова.

Пред Bulgaria ON AIR тя допълни, че битката за столицата ще бъде изключително оспорвана, а балотажът между Мая Манолова и настоящия столичен кмет Йорданка Фандъкова е сигурен.

„Избягвам да казвам, че нещата са предопределени. Всичко продължава да е на кантар. Факт е, че в битката за София обаче интрига има, а какво ще решат избирателите – предстои да разберем много скоро“, посочи гостът в студиото на Ганиела Ангелова.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!