FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Зелен билет за софиянци няма, въздухът – недостатъчно мръсен

Зелен билет за софиянци няма, въздухът – недостатъчно мръсен

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Показанията на станциите за измерване на замърсяването на въздуха сочат, че на всички станции, към 7 часа, показанията са били под 50 микрограма фини прахови частици на кг въздух, освен станцията в „Младост“, където замърсяването е по-високо. Това обясни Лорита Радева, председател на комисията по околна среда в Столичната община.

Още по темата

24 юли 2019 21:38

8

21 яну 2019 09:52

19

20 яну 2019 07:30

44

10 дек 2018 15:30

60

Тя цитира обобщените данни от изминалите 24 ч.

„Започнахме деня с една доста смущаваща картина на нива, 2-3 пъти надвишаващи среднодневната норма от 50 микрограма. Анализът на вчерашния ден показа превишения от 150 микрограма само на станцията в „Надежда“ и значително по-близки стойности на останалите станции“, посочи Радева пред БНТ.

Лорита Радева каза, че според правилата няма „зелен билет“, тъй като той може да бъде въведен, ако показанията на поне 2 от станциите в София са за нива на фини прахови частици над 200 микрограма.

„Не се дистанцираме от данните на гражданските организации, но следва да се отчита, че в дните с мъгла има едно въздействие на водните частици във въздуха, а данните се нуждаят от известна корекция при анализ“, заяви тя.

По думите ѝ най-честите нарушения са свързани с нерегламентирано горене на отпадъци.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!