FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Затопля се в неделя и понеделник, идва студ във вторник

Затопля се в неделя и понеделник, идва студ във вторник

Снимка: архив, Reuters
През следващото денонощие облачността ще бъде променлива, през деня над Западна България по-често намаляваща до слънчево. През нощта ще бъде почти тихо, на места в низините с ниска облачност или мъгла.

Утре ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса, а максималните – между 7 и 12 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 11-12 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала.

В планините облачността ще е променлива. Ще духа умерен, по високите части силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра – около нулата.

В понеделник вятърът отново ще се ориентира от югозапад и в източните райони ще бъде до умерен. Облачността ще бъде разкъсана, на места в равнините и котловините – отново с намалена видимост. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 4 и 1 градуса, максимални – между 9 и 14 градуса, в местата със задържаща се по-дълго мъгла – по-ниски, до 3-4 градуса.

Във вторник над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна и късно вечерта от югозапад ще завали дъжд. От северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлува студен въздух и през нощта срещу сряда във високите котловинни полета на Западна България и в Предбалкана ще превали сняг.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!