FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Д-р Калин Поповски от ВМРО: СЕТА не трябва да се ратифицира!

„Не е родолюбиво да ратифицираме СЕТА. С това споразумение се дава възможност на канадски и американски фирми да стъпят на европейския пазар. Опасно е, че когато се стигне до спорове между тези фирми и държави, международни арбитражи решават в полза на една от двете страни“, коментира още депутатът от ВМРО в студиото на „Денят ON AIR“.
Toй заяви, че се надява да убедят коалиционния си партньор за СЕТА.

„Надяваме се да се разберем и ако може въобще да не влиза на второ четене ратификацията на СЕТА. От експанзия на американски стоки, които ще подбият европейския и българския производител като цена, се опасяват хората“, разясни д-р Калин Поповски.

„Аз съм праправнук на съратник на Васил Левски, като моят прародител е бил преустроил къщата си по такъв начин, че да подслонява Левски. Наш роднина я реставрира, скривалището е запазено“, каза в студиото на „Денят ON AIR“ депутатът.

По думите му Левски е светиня, знаме на новото време и демокрацията през XIX век.

„Трудно е да кажем, че идеалите на Левски ги няма. Трябва да съхраняваме консервативните ценности и нещата, които са ни съхранили като род и родина“, добави Поповски.

Кои имена се спрягат за нов шеф на Здравната каса?

„Имахме договорка ГЕРБ като по-голям коалиционен партньор да предложат управител на НЗОК. Надзорният съвет на Касата е от 9 човека, 5 от които не се назначават от правителството. Управителят трябва да се подчинява на колективното решение, но може да инициира определени политики в Здравната каса“, обясни д-р Калин Поповски.

Той разкри, че големият проект за спешната помощ трябва да бъде завършен до края на мандата на правителството.

„В този мандат сме без остри завои в управлението на здравеопазването. Вече 20 години не можем да остойностим реално хирургичния труд. Ако сме на по-висока здравна вноска, ще има възможност и да не се плащат изписани лекарства. Ние не можем да си го позволим, защото вноската е 8%“, каза още Поповски.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!