FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Джамбазки: „Северна“ към Македония е недомислица

Македония да бъде част от ЕС. Това е борбата ни, така  ще завършим националното си обединение. Това е задача, която стои недовършена пред нас от 1944-1945 година, заяви Ангел Джамбазки в предаването „Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR.

Още по темата

7 дек 2019 18:00

59

2 дек 2019 11:10

117

2 дек 2019 07:22

26

„И защо я наричаме „Северна“? Това име беше недомислица“, смята евродепутатът.
 
Според него Макрон се опитва да влезе в политическия ръст на един далечен свой предшественик – Наполеон.
„Според френската доктрина тази част от Европа свършва при Виена, на Дунава. За тях Балканите и тази част на Европа са територия, която могат да договарят, да търгуват с Русия, с Турция. Европа е и Северна Африка. Затова Макрон говори за това, че пред българите и украинците предпочита северноафриканци. Само че е пропуснал, че България е част от ЕС и се движи свободно. Френската доктрина е антибългарска, тя винаги е била такава. Съюзник на Франция на Балканите винаги е била Сърбия. Неслучайно Макрон насърчава президента Вучич да прави някакво балканско обединение, това обаче не е част от българския интерес“, каза още Джамбазки.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!