FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ДАЗД с онлайн услуга за коронавирус

ДАЗД с онлайн услуга за коронавирус

Снимка: БГНЕС
Децата и възрастните, които имат нужда да попитат или да споделят своите емоции и тревоги покрай опасността от разпространение на COVID-19, могат да го направят на сайта на Агенцията за закрила на детето. Там вече има създадена рубрика, която ще се поддържа от психолози и ще съдейства на нуждаещите се.

Онлайн услугата е свързана с новата и непозната ситуация, съобщиха от ДАЗД.

„Днес ежедневието на всички ни преминава в голяма доза въпросителни, за това как да се предпазим от новия вирус; как да не заразим себе си и хората около нас; как да организираме деня си по най-добрия начин, за да сме полезни на себе си, децата, близките си и всички хора. Всеки по свой начин търси вариант да не попадне в социална и професионална изолация. Нормално е да не крием тревогите си, а да говорим открито за тях, както и да не се притесняваме да питаме, освен близките си, и професионалистите.“ – сподели Елеонора Лилова, председател на ДАЗД.

Формата за обратна връзка по въпросите с коронавируса е разработена на сайта на Агенцията и всеки може да я използва като подаде имейла си и опише в текстовото поле проблема, който го вълнува или притеснява. На имейла си потребителят получава отговор от консултант, професионалист в кризисни ситуации. Част от задаваните въпроси ще бъдат публикувани на сайта, за да са полезни и на други хора, като се запази анонимността на всички.

От ДАЗД съобщават, че продължава и практиката при сигнал за дете с опасност за здравето или живота му да се сезират местните „Отдели за закрила на детето“, полицейските органи и други. ДАЗД може да окаже психологическа подкрепа и чрез конферентна връзка, както и в случай на крайна необходимост да изпрати екип на място, при съблюдаване на съответните предпазни мерки в извънредната ситуация.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!