FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Глоба от 20 до 150 лева за невалидни лични документи

Глоба от 20 до 150 лева за невалидни лични документи

Снимка: БГНЕС
Глоба от 20 до 150 лева ще плати всеки, който не е спазил срока за подмяна на личните документи и се легитимира с невалидна лична карта или международен паспорт, предава „Монитор“.

От Министерството на вътрешните работи напомнят, че крайният срок за подаване на заявление за нова лична карта е 30 дни след датата на изтичане на валидността на документа. Затова е необходимо гражданите да предприемат необходимите стъпки за подмяна, преди да е изтекъл съответният документ. Това ще им спести и стоенето с часове пред гишетата на „Български документи за самоличност“.

Санкция се налага и на всеки родител, който не е направил необходимото да издаде лична карта на детето си. Родителите на дете, навършило 14-годишна възраст, са задължени в 30-дневен срок от навършване на възрастта да подадат заявление за издаване на лична карта. Заявлението се подава в присъствие на детето и на един от родителите.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!