FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

В Добричко: Хората напускат градовете, отиват на село

В Добричко: Хората напускат градовете, отиват на село

Снимка: БГНЕС
В Добричка област най-големият миграционен поток в рамките на региона е по направлението „град-село“, съобщават от териториалното статистическо бюро-Североизток обобщените данни за 2019 година.

От общо 1902 жители, сменили обичайното си местоживеене с друго населено място в областта, 42.9 на сто са избрали от града да отидат на село.

По-малки по брой и относителен дял са миграционните потоци по направленията „село-град“ – 28.4 на сто, „село-село“ – 18.9 на сто, и „град-град“ – 9.8 на сто, според статистическите данни.

През годината от област Добрич са се изселили общо 4444 граждани, а са се заселили 3978 души. Най-активни сред преселилите се в рамките на региона и страната са във възрастта 20-29 години с относителен дял от 16.3 на сто.

Голяма е групата на 30-39-годишните – 12.7 на сто, и на 10-19-годишните – 12.1 на сто, посочват от териториалното статистическо бюро.

От решилите 1048 души да тръгнат за чужбина най-много са пожелали да емигрират в Германия – 19.9 на сто, Великобритания – 18.1 на сто, и Италия – 13.7 на сто.

Потокът на имигрантите, включително и завърналите се български граждани от чужбина, достига 839 души. Най-висок е делът на имигрантите от Турция – 40.4 на сто, Руската федерация – 15.9 на сто, и Германия – 12.4 на сто, обобщават от статистическото бюро.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!