FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Времето утре: Слънчево, с температури до 22°

В понеделник времето ще е слънчево след обяд с временни увеличения на облачността.

Тази нощ над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. По-значителна ще е облачността над Източна България, но до сутринта и там ще намалее. 

Утре на места в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Според прогнозата за времето минималните температури ще са от 2° до 7°, максималните – между 17° и 22°.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще е по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в южните райони ще превли. Ще духа слаб до умерен западен вятър, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 16° и 19°. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличи и ще има слаби валежи от дъжд, над около 1800 метра – слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

През нощта срещу вторник облачността ще се увеличи и вплътни. Във вторник в Източна България вятърът ще се ориентира от североизток, в Западна ще остане северозападен. На места в Западна България ще превали слаб дъжд. Ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще се понижат, повече в северната част от страната.

През нощта срещу сряда валежите ще се усилят, а с продължаващото застудяване в много райони в Западна България дъждът ще премине в сняг. В сряда ще остане облачно, на много места с валежи: в Северна и Западна България от сняг, в Югоизточна България и по Черноморието – от дъжд. Ще духа до умерен, в източните райони временно и силен североизточен, в западните райони – северозападен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 2° и 7°, в югоизточните райони до 10°.

През нощта срещу четвъртък валежите ще продължат, като и на места в Горнотракийската низина дъждът ще премине в сняг. През деня от запад валежите ще спират, най-късно в Югоизточна България.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!