FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Вандали срещу тол системата: Резнаха с флекс камера на „Бункера“

 Снимка: Забелязано в София/Facebook

Вандалски акт предизвика неодобрение в социалните мрежи. Рано тази сутрин служители на тол управлението са констатирали, че камерата на пътя към Бистрица, в района на „Бункера“ не работи.

От кадри на потребители се вижда, че стойката е била разрязана, а стълбът е „полегнал“ край пътя. 

Най-вероятно е бил разрязан през нощта с флекс.

Полицията е уведомена за вандалския акт, а по камерите ще се установява кои са последните преминали коли.

Пътят към Бистрица е един от тези, които предизвикаха недоволство сред живеещите там, тъй като има неяснота дали ще се глобява заради липса на винетки.

В края на 2018 г. бе постигнато споразумение хората, които живеят в Бистрица и Железница да не плащат винетки, но със старта на тол системата казусът отново е актуален.

Тази сутрин от АПИ увериха, че в първите дни няма наложени глоби на живущите в тези райони, както и тези отвъд Северната тангента. Жителите в тези населени места заплашиха с протест, като една от мерките е да се затворат пътищата през този уикенд през Бистрица и Панчарево, което ще блокира подстъпите към Самоков, Боровец и околните села, които са предпочитана дестинация за пикник.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!