FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Борисов обсъди кризата с престолонаследника на Абу Даби

Борисов обсъди кризата с престолонаследника на Абу Даби

Снимка: Правителствена пресслужба
Премиерът Бойко Борисов разговаря по телефона с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян.

Двамата лидери обсъдиха ситуацията с разпространението на COVID-19 и мерките, доказали ефективност при ограничаване на заболяването. Акцент в разговора бяха диагностичните и лечебните методи срещу новия вирус, които дават добри резултати и спасяват човешки животи, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Бойко Борисов запозна шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян с действията на правителството и индустрията за реорганизиране на българската икономика в условията на пандемия от COVID-19. Министър-председателят посочи, че текстилният бранш у нас от седмици вече произвежда предпазни облекла, шлемове и очила за нуждите на българските лекари, сестри, санитари, лаборанти и за всички служители, пряко участващи в борбата с коронавируса.

Друг акцент в телефонния разговор между Борисов и Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян бе сигурността по доставките на хранителни продукти и мерките, които се налагат за обезпечаването й.

Българският министър-председател изрази задоволство пред шейха от активизирането на двустранните отношения в резултат от създаденото политическо доверие и общо желание за задълбочаване на сътрудничеството. В тази връзка двамата лидери се разбраха България и Абу Даби да инвестират в изграждането на хиподрум за конни състезания край Шумен.

В началото на месеца премиерът Борисов присъства на конни кушии в село Пристое, когато представители на местната власт и любители на ездата поставиха въпроса пред министър-председателя за ново спортно съоръжение. Премиерът Борисов пое ангажимент за изграждането на републикански хиподрум за провеждането на конните състезания и скоро проектът ще бъде реализиран.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!