FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Борисов обеща: Няма да се променят данъците!

Премиерът Бойко Борисов заяви по време на церемонията по връчването на наградите на КРИБ и на списание „Икономика“ – „Мистър и Мисис Икономика“ за 2019 г., че няма да има промяна в данъчната политика.

Данъците си остават тези, мощно инвестираме в образование, здраве, спорт, култура, археология, каза премиерът. Той изтъкна, че правителството внимателно и пестеливо харчи в условията на голямата задлъжнялост в световен мащаб на държавния и частния бизнес, като напомни, че тази задлъжнялост е огромен риск, особено за малките държави.

Борисов благодари на деловите среди, че с уменията си, волята и с предприемчивостта дават възможност икономиката да продължава да расте, и отчете, че България има ръст близо 4 на сто на износа, предаде БТА.

Премиерът изброи инфраструктурните проекти, по които в момента се работи, и с подкрепата на бизнеса, като сред тях са обходът на София /“Младост“ – магистрала „Тракия“/, магистрала „Хемус“, магистрала „Европа“, магистрала „Струма“ в района на Кресна, проектите в района на Габрово.

Бойко Борисов изтъкна и газовите проекти, и напомни за платеното за американските централи, за реакторите, за КТБ и за Ф-16. „Плюс всичко това, което сме направили, сме на излишък, заяви премиерът и отбеляза, че по време на управлението на Пламен Орешарски страната е била на дефицит.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!