FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Болниците със списъци с чакащи за COVID отделенията

Листа на чакащи за лечение в почти всички болници. Жена от Добрич с критично ниво на кислород в кръвта прекара часове в очакване да се освободи място в здравно заведение.

Болниците продължават да преструктурират други отделения в такива за Ковид-19. А здравният министър Костадин Ангелов отрича да липсват легла.

Мария Николаева се влошава в сряда след няколко дни с температура. Започва да усеща задух и решава да потърси медицинска помощ.

„Отидох в спешното, видяха ми сатурацията – 70, премериха ми кръвното, направиха ми втора снимка, казаха ми, че съм развила двустранна бронхопневмония“, сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Чака в спешното отделение в Добрич да бъде приета. Това обаче не се случва.

„Седях, седях и чаках. Аз се надявах, че ще ме вземат в болницата. Дадоха ми една голяма рецепта и казаха да се прибера, и да започна да ги пия – два силни антибиотика“, допълни тя.

Чакащите пациенти се увеличават, времето за чакане – също. А медиците не само в по-малките градове, но и в столицата изпитват все повече затруднения да изпълняват клетвата, която са дали.

Столичната болница „Св.Анна“ е една от първите, която разкри Ковид легла. В началото те са 35, след това – 70.

„Леглата се удвоиха, станаха първо 150, в последствие 200, 250 и сега са 265. Това означава, че са малко повече от половината легла в болницата“, коментира пиарът на УМБАЛ – „Св. Анна“ Антон Луков.

Въпреки това, свободни легла няма.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!