FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

МВР: Няма да се допусне нагнетяване на напрежение и сблъсъци в „Росенец“

МВР: Няма да се допусне нагнетяване на напрежение и сблъсъци в „Росенец“

Снимка: БГНЕС
Във връзка с организираните днес протестни действия в района на парк „Росенец“ в ОДМВР – Бургас е създадена необходимата организация за недопускане на нагнетяване на напрежение и сблъсъци, съобщиха от ОДМВР-Бургас.

Взетите мерки целят избягване и ограничаване на конфликтни ситуации, опазване на обществения ред и сигурността на гражданите.

Полицията призовава участниците и от двете страни да спазват полицейските разпореждания.

Част от събралите се в парка „Росенец“ напуснаха района и заявиха, че ще протестират пред сградата на Община Бургас. Това решение те са взели, тъй като не били допуснати от полицаите и служителите на жандармерията до имението, свързано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Пред сградата на Община Бургас протестиращите ще изразят недоволството си.

Току-що разговарях с директора на ОД на МВР Бургас, за да поискам допускане на организаторите на протеста до зоната в парка „Росенец“. Не са допускани и общински съветници. Комисар Радослав Сотиров заяви, че той носи отговорност за безопасността и с цел да няма сблъсъци на етническа основа няма да допусне промяна на предварително определения от полицията план за безопасност, обяви в официалната си Facebook страница кметът на Бургас Димитър Николов.

Към момента в местността „Отманли“, където се намира парка „Росенец“ има много автомобили, автобуси с табели „Случаен превоз“ и стотици хора. Част от насъбралите се са привърженици на ДПС и носят партийни знамена, други са в района в подкрепа на инициативата „масово ходене на плаж“, обявена за 11.00 часа.

В местността е и председателят на партията Мустафа Кардайъ.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!