FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Джамбазки: Да пазаруваме българско производство

„ЕК вече разреши на правителството ни да използваме пари, които не са били използвани по различни еврофондове. ЕК вече е направила необходимото, за да ни позволи да използваме евросредства. В момента трябва да пазаруваме предимно българско производство, за да стимулираме българската икономика“, каза за „Денят ON AIR“ евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джабазки.

Още по темата

2 апр 2020 22:25

3

По думите му България може да разполага с над 4 млрд. от еврофондове.

„Тези пари ще се използват за възнагражденията на медиците и за т.нар. компенсации по 60/40. Най-важният въпрос в момента е да се запазят работните места. Изпратих с мои колеги писмо до председателя на ЕК, в което настояваме средствата, предвидени за Зелената сделка, да бъдат насочени към националните икономики“, добави Джамбазки.

Той е предложил и пакет „Мобилност“ да бъде изтрит.

„Възстановяване на икономиката на България ще мине през възстановяването на икономиката на Германия. Трябва да бъде запазен и отворен колкото се може по-бързо вътрешният свободен пазар. Изходът е следният – разделянето на болните и застрашените хора от здравите“, коментира още евродепутатът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че твърдението, че заболяването е просто грип, не е вярно.

„За да се преборим с него, трябва да се мине през няколко етапа. Първият – социална изолация, след това – разделяне на здравите от болните и застрашените, а третият етап е национално единство и национално самосъзнание“, изтъкна Ангел Джамбазки.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!