FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Огромен интерес към круизите – местата са по-малко от желаещите

Огромен интерес към круизите - местата са по-малко от желаещите

Снимка: БГНЕС
Изглежда, че следващата година ще е решаваща за интереса към круизните пътувания. Наблюдава се рекорден брой резервации за 2024 г. Това потвърждават американските оператори и туристически агенции.

Пътуванията с круизни кораби все още привличат хора, защото продължават да поддържат достъпни цени в сравнение с транспорта, базиран по суша. Операторите планират да повишат цените през следващите месеци.

Пазарът се определя като много стабилен. Голям е интересът дори към най-скъпите и луксозни пътувания. Очаква се резервациите за следващата година да са с 25% повече от тези през 2019 г. Резервациите за ноември 2024 г. са с 20 процента по-високи от тези за ноември 2019 г.

За 2024 г.. круизни пътувания се очаква да предприемат 35.7 милиона пътници. В момента няма достатъчен капацитет за обслужване на всички желаещи. Някои компании вече изчерпват своя инвентар, въпреки че са предприели повишение през последните месеци.

Компании в Норвегия обясняват, че резервациите за следващите две години са толкова много, че вече отварят заявки за 2026 г. В Америка много хората вече имат правото да работят дистанционно. Това им позволява лесно да резервират няколкодневни плавания.

Важно е и че пътниците в круизни кораби са лоялни. Повечето от тях винаги правят второ пътуване след първото.

През януари по вода ще излезе най-големият круизен кораб в света. Корабът ще може да превозва 10 000 пасажери. Собственост е на Royal Caribbean.

В момента се намира в коработстроителница в Турку Финландия. Първият му воаяж е планиран за януари. Планът е да потегли от Маями и да пътува до Карибските острови. Корабът предлага 2805 каюти за 7600 гости. Предлагат се 28 различни типа стаи. Предлага се и своеобразен семеен апартамент, чийто наем достига $ 75 000 седмично.

Корабът ще предлага своеобразни забавления и дори градини за пътниците.

Целия коментар гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!