FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Закриха Съвета за СПИН и туберкулоза

Закриха Съвета за СПИН и туберкулоза

Снимка БГНЕС
Кабинетът „Денков-Габриел“ реши да закрие Националния съвет по превенция на синдрома на придобитата имунна недостатъчност, туберкулоза и сексуално предавани инфекции, стана ясно от днешните решения на Министерския съвет.

Съветът трябва да отговаря на изискванията за кандидатстване пред Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария за получаване на безвъзмездна помощ по силата на ратифицираните споразумения, което е и основна причина за създаването му. Чрез безвъзмездната помощ се е гарантирала превенцията на социално-значимите заболявания сред най-уязвимите групи от населението. В състава на координиращия съвет се включва максимално широк кръг от държавни институции; представители на международни организации; представители на неправителствен сектор; хора, живеещи с ХИВ/СПИН.

От 30 юни 2019 г. се прекратява финансирането от Фонда за дейности по превенция на синдрома на придобитата имунна недостатъчност, туберкулоза и сексуално предавани инфекции и осигуряването на това финансиране се поема от Министерството на здравеопазването. Поради тази причина отпада необходимостта от продължаване на дейността на Националния съвет по превенция на синдрома на придобитата имунна недостатъчност, туберкулоза и сексуално предавани инфекции.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!