FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Ренета Инджова пострада при вчерашния протест

101 дни гражданско недоволство. А в петък се проведе т.нар. пето Велико народно въстание с искане на оставката на правителството и на главния прокурор.
До напрежението се стигна, след като протестиращите поискаха да влязат в сградата на БНТ. Недоволството им беше насочено срещу директора на медията – Емил Кошлуков, предаде Bulgaria ON AIR.

В опитите за пробив на полицейския кордон, пострада бившият премиер Ренета Инджова, която е част от протестните действия от тяхното начало.

Още по темата

16 окт 2020 22:14

268

А докато отвън напрежението ескалираше, вътре беше един от организаторите на протеста – Арман Бабикян, като гост в предаването „Панорама“.

„По този начин протестират срещу сгради, които представляват институциите на властта и това не е първият случай. А защо е имало бой, се надявам да науча от вас“, заяви той.

В крайна сметка напрежението беше потушено, след като полицаите свалиха предпазните щитове и каски. Протестиращите им отвърнаха с аплодисменти. Преди шествието да достигне сградата на обществената медия, то премина през катедралния храм „Св.Александър Невски“.

Изненадващ поход в началото на вечерта протестиращите направиха до ул. Раковска, тъй като студенти от Софийския университет бяха спрени от полицейския кордон.

„На КПП-то ни спряха, казаха ни, че има изискване да няма по-дълги предмети. Искахме да се включим като обособена студентска общност, за да покажем, че смея да твърдя младежта имаме гражданска позиция“, коментира студентът Станислав Русинов.

А освен студенти, към протестите се присъединиха и четирима евродепутати, част от тях на място, а други – чрез видеоконферентна връзка.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!