FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Отпускат още 5 млн. лв. за градски транспорт в София

Отпускат още 5 млн. лв. за градски транспорт в София

Снимка: БГНЕС
Столичният общински съвет прие днес актуализацията на бюджета на София за 2020 г. Тя се налага вследствие на пандемията с COVID-19.

Приходната част на бюджета се намалява с близо 18 млн. лв.

Промените предвиждат 5 млн. лв. допълнително за текуща дейност на градския транспорт; 1, 2 млн. лева допълнително за осветление на улици и площади; 1 млн. лв. за разширение на локално платно на Околовръстния път.

В Капиталовата програма на Столичната община се включват и нови обекти, които се финансират със средства, отпуснати допълнително от държавния бюджет като например изграждане на детска градина за пет групи в район „Люлин“, както и изграждане на нова детска градина – филиал на ДГ 116 за четири градински и една яслена група в район „Витоша“ за 593 470 лв., предаде БТА.

С актуализацията на бюджета ще бъде възможно разширението на 119-та детска градина 119 в район „Възраждане“; ремонт и реконструкция на сградата и дворното пространство на детската градина „Магнолия“, район „Средец“ за 91 361 лв; както и ремонт и реконструкция на детски градини в районите „Слатина“, „Лозенец“, „Искър“, и „Кремиковци“.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!