FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Възрастен мъж падна в асансьорна шахта в София

Възрастен мъж падна в асансьорна шахта в София Възрастен мъж падна в асансьорна шахта в София

Възрастен мъж пострада след падане в асансьорна шахта от четвъртия етаж. Инцидентът е станал днес на обяд в жилищен блок в столичния квартал “Св. Троица”. По първоначални данни мъжът е стопирал аварийно асансьора, след което е опитал да се измъкне сам от кабината.

От агенцията по метрологичен и технически надзор заявиха за Дарик, че асансьорът е бил в изправност, а аларменото устройство в кабината е работело.

Сигналът за инцидента е подаден около 12:00 ч. днес. По първоначална информация 75-годишният мъж натиснал аварийния бутон „Стоп” и заседнал между етажите, след което опитал сам да се измъкне от кабината, заяви за Дарик Никола Баджаков от агенцията по метрологичен и технически надзор:

Пореден опит за самоевакуация от кабината на човек, който при спрян асансьор между етажите си е отворил сам вратата по неизвестен начин и при нерегламентирано излизане от кабината пада в шахтата.има алармено устройство, което работи, не се е наложило той да  Асансьорът е минал технически преглед, предстои още един технически преглед. В кабината го използва“, каза Баджаков.

Мъжът е измъкнат от екипи на пожарната и откаран в столичната болница „Пирогов” с фрактура на таза, заяви говорителят на болницата Мария Пойразова:

„Пациентът е контактен и в съзнание. Направени са му подробни прегледи и изследвания. Целта е да се уточни детайлно неговото състояние. На този етап може да се потвърди, че той има сериозна фрактура на таза, но какво още ще покажат допълнителните изследвания, предстои да разберем по-късно“, посочи Пойразова.

Съседи от блока разказаха, че асансьорите в сградата се поддържат редовно, но са доста стари:

„Нашият асансьор е сръбски модел, бърз. Когато се движи, се клати целият вход. Такъв шум създава. В момента работи асансьорът, но е много шумен. Така е от преди 28 години“, казва един от хората във входа.

Това е пореден случай на пропадане в асансьорна шахта в София. Последният такъв бе през ноември, когато 61-годишна жена пропадна в шахта в Студентски град. Жената работела като чистачка в сградата и не била предупредена, че ще бъде правена профилактика на асансьора.

Източник: dariknews.bg

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!