FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Банско се готви за сезона и с PCR лаборатория

PCR лаборатория ще заработи в Банско – това стана ясно на среща между бизнеса и местната власт в курортното градче. Бизнесът не предвижда увеличение на цените през новия зимен сезон. Лабораторията тестове ще заработи до месец- два, когато се очаква и по-сериозен наплив от туристи, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

20 окт 2020 11:29

34

17 окт 2020 13:18

15

„Предвиждаме изграждане на един център, на лаборатория, където ще се провеждат бързи тестове за коронавирус, PCR тестове. Тези тестове се предвижда да се извършват в рамките на два часа и половина, да не се чака няколко дни“, oбясни кметът на Банско Иван Кадев.

Освен по заведенията и хотелите, в ски зоната също се предвиждат строги мерки и контрол – носене на маски в закритите помещения и кабинковия лифт и дезинфекция на помещенията. Въпреки че хотелиери отчетоха отлив на резервации, от туристическия бранш смятат, че сезонът ще бъде успешен.

„Полагаме всички мерки, за да защитим нашите гости, ние сме жив курорт – местните жители си живеят в града и те са отговорни към гостите и семействата си.  Разчитаме на български туристи и на балканските страни, имаме запитвания и резервации и очакваме да ги реализираме“, каза Рая Вълкова от Съюза на туристическия бизнес.

Официално зимният сезон в Банско ще бъде открит в началото на декември.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!