FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

6 г. затвор за британец и двама българи заради дрога

6 г. затвор за британец и двама българи заради дрога

Снимка: Pixabay
Шест години лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба от 20 000 лева е присъдата на британски гражданин, който беше обвинен за ръководене на организирана престъпна група за държане и разпространение на огнестрелни оръжия, боеприпаси и хероин в особено големи размери. Присъдата е издадена от Специализирания наказателен съд, съобщават от прокуратурата. 

Двамата български граждани, които са участници в групата получават наказание съответно от 3 години и шест месеца и 2 години лишаване от свобода и глоба от по 20 000 лева. Двамата са се занимавали с разпространението на незаконните оръжия и наркотици. 

Тримата бяха задържани на 16 септември 2019 г. в София при специализирана операция на ГДБОП и СДВР под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

В къщата в софийското село Бистрица, която е обитавана от ръководителя на групата Лийполд Алдред, са намерени и иззети при оглед десетки пистолета от различни марки, част от които със заличени номера или преправени от газови в бойни. Хероин на обща стойност 4,1 млн. лева, предназначен за черния пазар, е намерен и изеет от къщата и автомобила, който участниците са ползвали. 

Британския гражданин е бил издирван с Европейска заповед за арест. 

Пред съда тримата участници в престъпната група са се признали за виновни. Присъдите им са приведени в изпълнение.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!