FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

414 столичани се ваксинираха в четирите мобилни пункта

414 столичани се ваксинираха в четирите мобилни пункта

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Общо 414 столичани се ваксинираха в четирите мобилни пункта, разкрити днес в София, съобщават от Столичната община.

Освен в Борисовата градина и Южния парк, ваксини се поставяха в Северния парк на входа откъм ул. „Бели Дунав“ в ж.к. „Надежда“ 4, както и в мобилния пункт в кв. „Красна поляна“, паркингът на Т-Маркет на бул. „Възкресение“.
Работното време на пунктовете е от 9.00 до 16.00 часа.

Още по темата

5 юни 2021 18:37

20

За да не се образуват опашки, където е необходимо, ще бъдат осигурени допълнителни медицински екипи от общинските многопрофилни и АГ болници, както и от ДКЦ 11.

Миналият уикенд над 1000 столичани се имунизираха срещу COVID-19 в мобилните пунктове, организирани по инициатива на кмета на София Фандъкова и СРЗИ. Организацията се извършва от екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община, а ваксините се поставят от лекари от общинските болници – Втора МБАЛ, Четвърта МБАЛ, Пета МБАЛ и 11 ДКЦ. Гражданите могат да избират между векторна и РНК – ваксина.

Утре мобилните пунктове също ще работят от 9.00 до 16.00 часа. През делничните дни столичани могат да си поставят ваксини и в 8 от общинските ДКЦ-та, където от понеделник до петък има „зелени коридори“. Имунизацията там става след предварително записване.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!