FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

3 000 мотористи апелираха за повече толерантност на пътя

Над 3000 мотористи се включиха в масово нощно каране под надслов „Толерантност на пътя“. Водачите потеглиха от резиденция „Бояна“ в късните часове в събота и стигнаха до Божурище, ескортирани от полицейски служители. Целта на инициативата е да бъдат почетени всички загинали мотористи на пътя.

Любов към бензина, страст към екстремното и привличането с возилото – това предизвиква шофьора да сложи каската и да запали мотора си. Отвъд адреналина, това, което води тези момчета и момичета на пътя в събота вечер, е и каузата.

Още по темата

20 сеп 2020 09:13

46

„Каузата е да зачетем всички наши загинали братя и сестри в различни ПТП-та и инциденти и да покажем, че и нас ни има на пътя“, каза Николай Богданов от „Софийски мотористи“, цитиран от Bulgaria ON AIR. „Всеки ден има публикации, че някой обратен завой е направен, че има паднал колега. Основната причина е, че доста и мотоциклитести, и автомобилисти, не спазват стриктно законите на нашата държава“, смята Богданов.

„Причината най-вече е невнимание. Най-сериозно впечатление ми прави, че хората се гримират, гледат си телефоните – това е съвременен бич. Това нещо губи концентрацията. Оттам нататък извършва маневра, без да е погледнал и само е нужно да закачи моториста и стават фатални неща“, добави Мартин Райчев.

И така Мартин и Николай участват в масовото нощно каране за пета година заедно със своите колеги, вярвайки, че ще дойде време, когато различните возила на пътя няма да противопоставят водачите едни срещу други.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!