FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

14 са в ареста след спецоперация в София

Специализирана полицейска операция е проведена на територията на столичния квартал „Христо Ботев“, съобщи МВР. Проверени са общо 221 души, 40 от които – от криминалния контингент, и 138 моторни превозни средства. Установени са двама издирвани, съставени са шест акта по Закона за българските документи за самоличност и два фиша. Със заповеди за задържане до 24 часа в полицейския арест са отведени 14 души. При ареста на единия от тях се е наложило използването на белезници – при опит за проверка, във видимо нетрезво състояние, мъжът е проявил агресия към служителите на реда.

Целта на акцията, в която са участвали служители от Столичната дирекция на вътрешните работи, Главна дирекция (ГД) „Борба с организираната престъпност“ и ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, е противодействие на конвенционалната престъпност, наркоразпространението и престъпленията против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност.

На входовете и изходите на квартал „Христо Ботев“ са изградени осем контролно пропускателни пункта и са сформирани два мобилни екипа, които са извършили проверки.

Извършени са претърсвания на адресите, обитавани от задържаните, както и на ползваните от тях моторни превозни средства. Намерени и иззети са голям брой мобилни телефони, тетрадка и списъци с имена, телефонни номера и парични суми.

Полицейски сили в няколко града провеждат от вчера акции срещу купуването на гласове, научи БТА. От МВР потвърдиха, че текат проверки по различни сигнали и оперативна информация срещу нарушаването на политическите права на гражданите.

Специализирани полицейски операции имаше в Благоевград, Бургас, Горна Оряховица и Велико Търново, както и в Кърджали.
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!