FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Шефовете на болниците ще преподават в университетите

Шефовете на болниците ще преподават в университетите

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Изпълнителните директори на университетските болници да могат да преподават в съответните медицински университети. Това решиха депутатите, като приеха окончателно промени в Закона за лечебните заведения.

Парламентът реши още, че националните центрове по проблемите на общественото здраве могат да разпределят до 40 на сто от собствените си приходи за допълнително материално стимулиране на работещите. Тази промяна те записаха с поправки в Закона за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, с които се променя закона за здравето.

Националните центрове по проблемите на общественото здраве ще могат да се разпореждат с до 60 на сто от собствените си приходи от държавни такси, научноизследователска и експертна дейност и такси за следдипломно обучение за придобиване на дълготрайни материални активи.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!