FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Цонев: Вървим с бърза скорост към предсрочни избори

Вървим с бърза скорост към предсрочни избори. Ние сме готови за избори. Но от гледна точка на страната нещата не стоят така. Това ще бъде тежка политическа грешка. Това заяви Йордан Цонев от ДПС пред БНТ.

Според него темата „Росенец“ е доказателство, че ще има предсрочни избори.

„Появили се тази тема, значи идват избори. Ако ни поканят на разговори, ще седнем да говорим, досега не са ни канили. Ние от 4 години говорим, призоваваме за диалог и казваме, че българският политически живот е в криза, защото няма никакъв диалог между политическите субекти“, каза Йордан Цонев.

Още по темата

24 апр 2021 07:33

20

По думите му понякога след нов избор се сменят противниците и съюзниците и ако погледнем към Европа, това е нормална практика.

Той допълни, че ДПС ще подкрепи тази промяна, без да участва в управлението.

„Трите партии очевидно нямат достатъчно, за да съставят кабинет. Ние казваме, че ще ги подкрепим по определени политики. ГЕРБ е токсична партия, защото всяка партия, която приеме във властта, прегръща я и след това изчезва“, коментира Йордан Цонев.

Той коментира отсъствието на Делян Пеевски от листите на ДПС така: „Всички наши структури номинираха Пеевски, но след това господин Пеевски ни уведоми, че неговото лично решение е да не участва в изборите и да не бъде кандидат за депутат. Това е личен избор на господин Пеевски.“

„От господин Доган знам, че уважава Слави Трифонов като успял човек, шоумен, но знам също така, че той последните години не се е чувал и виждал със Слави Трифонов“, каза още Йордан Цонев.
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!