FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Херо Мустафа откри Бизнес академия за дами

Херо Мустафа откри Бизнес академия за дами

Снимка: БГНЕС
Американският посланик Херо Мустафа откри в Бургас пилотна за страната Американска бизнес академия за дами.

Събитието се състоя в Медицинския факултет на Университета „Проф. д-р Асен Златаров“. Бизнес академията е част от новата глобална програма AWE (Академия за жени предприемачи), създадена от Бюрото за образование и култура към Държавния департамент на САЩ.

Програмата има за цел да подкрепя жени, които искат да развиват собствен бизнес, независимо от това къде живеят по света. Инициатор за създаването на Академията е съветникът на президента на САЩ Иванка Тръмп.

В България програмата се осъществява със съдействието на Посолството на САЩ и Университета „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас.

Имам голяма надежда, че този проект ще промени живота на жените, които участват в него, каза Херо Мустафа. Дамите ще преминат лекции и практически занимания, ще разработят свои бизнес идеи, а трите най-добри ще бъдат подпомогнати с 10 000 долара, информира Мустафа.

Ръководителят на Академията проф. Сотир Сотиров каза, че са селектирани 30 дами за присъствено и още толкова за онлайн обучение. (БТА)


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!