FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Туристите от Русия можели да бъдат заменени с румънци

Туристите от Русия можели да бъдат заменени с румънци

Снимка: БГНЕС
„Всеки пазар е изключително ценен за българския туризъм“, заяви пред БНР Елена Иванова от Съюза на собствениците на хотели в „Слънчев бряг“. Тя коментира решението на Русия да спре чартърните полети до България, с което потокът от руски туристи към черноморските курорти у нас е под въпрос.

Още по темата

5 май 2021 22:30

220

„Туристическият бранш посреща това с тревога. Когато узнахме, че полетите до края на май са прекратени, няма как да не сме притеснени“, призна тя.

Иванова обясни, че липсващите руски туристи не могат да бъдат лесно компенсирани с посетители от други страни.

„На този етап румънските туристи още не са много активни за пътувания в България, защото все още не е вдигната карантината, когато се върнат обратно в Румъния. Затова много хотели у нас не отвориха по Великденските празници и по майските румънски празници“, обясни тя.

Според нея в момента браншът разчита предимно на български туристи.

„От 15-и май Гърция ще отвори и част от българите ще се насочат натам, по традиция. Ако нямаме договорки с външни пазари и с чужди туристи, на които разчитат големите курорти, туристическият сезон е обречен на гибел“,отбеляза Иванова.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!